Ahoj Pavli, když jsem četla Tvůj příspěvek, připadala jsem si, že jsem to psala já. Nespavé dítě, neustálé nošení, nefungující babičky... Nejstarší syn "začal spát" přesně v den svých l.narozenin /jen v noci - ve dne od půl roku nespal vůbec/. Kyž jsem čekala druhé dítě ,přála jsem si,aby spal jako řádné mimino aspoň do třech měsíců. Splnilo se. Pak se synovi objevil atopický ekzém a nespal ani v noci ani ve dne. Až do třech let.Vzpomínám si, že jednou měl vysokou teplotu a jeli jsme na pohotovost. Já si přímo přála, aby si ho alespoň na den a noc nechali v nemocnici a já se mohla vyspat. Naštěstí si ho tam nenechali a nějak jsme to přežili.
Když jsem čekala třetího syna, přála jsem si, abych se aspoň jednou pořádně vyspala. Splnilo se. První den a noc po příchodu z porodnice prospal v kuse a tím takřka s řádným spaním skončil do svých šesti let. Ještě v době, kdy chodil do školy se několikrát za noc budil s křikem a než jsme my rodiče usnuli, plakal znovu.
Všichni příbuzní mi utěšovali, že se to změní, ani jsem tomu nevěřila. Ale stalo se.
Synům je dnes 20,18 a 15 let. Se spaním máme spíš problém opačný.
Doba probdělých nocí a dnů mi přijde jako dávný sen. Přeji Ti hodně sil a věř mi, že jednou se "to" zlomit musí!!
Předchozí