Když čtu tvůj příspěvek mám dojem, že jsem ho psala asi já ale tak před třemi lety. Moc tě uklidňpvat nebudu, ale řeknu jen vydrž a přidám pár rad. U nás to trvalo do dvou let a ve dvou letech jako když utne. absolvovali jsme kolečko po všech možných lékařích, protože malá tímjak nespala a bulila moc nepřibírala - sebrali nám kojení protože se domnívali, že mlíčko ode mne jí nestačí a le ani na umělém to nebylo lepší. Po vyšetření na neurologii včetně kolapsu malé na přístroji, kdy se tak vstekala až přestala dýchat, mi paní doktorka zdělila, že mám enormně vsteklé a aktivní dítě a doporučila prášky na zklidnění a spaní u 4měsíčního miminka!!!!!! Hrůza!!! to jsme opravdu nepoužili. Jediná rada vydržet a zkoušet. U nás fungoval dudlík jako zklidňovadlo ale musel být přidělán násilně jink šel ven. Složíš plenku jako na obklad tu převážeš přes pusinku s dudlíkem a volné konce zastrčíš pod ramínka. Drastické ale účiné - těš se na 1-2 hod spánku. Praktikovali jsme to i v kočárku. Je dobré si u těchto dětí pořídit hlídačku dechu - je velké riziko, že při breku přestanou dýchat. Také doporučuji přijímat pomoc a spát kde se dá. Mě se osvědčilo odjet na víkend k mojí mami a tam spát kdy to jde. Jinak opravdu to někdy skončí u nás až ve dvou letech. A pozor , to že další dítě to vynahradí nemusí být pravda a že vspomínat budeš s úsměvem zase pravda je. Druhé dítě jsme si pořídili a scénář byl obdobný. Jen už jsem nic neřešila a vše přijala odevzdaně kojili jsme do 9měsíců, nevyspaná jem až hrůza, domácnost pokulhává a pomáhá kde kdo. Jen doufám, že již ukrajuji z posledního roku a malý skončí taky ve dou letech. Někdy se mne někdo ptal jak to vydržím - odpověď leží v postýlce a spinká - je to andílek - než otevře očička a pusinku. Další mimčo opravdu už neplánujeme - jsme celá rodina tak unavená, že pár let na regeneraci spánkem opravdu potřebujeme. Moje osobní zkušenost radí - Neřešit, Neobviňovat, Vydržet a Někde se vystat alespoň 2 hodiny v kuse. Pokud se budeš potřebovat trochu vypovídat a třeba i potěšit,že u nás po bylo i horší než u vás klidně se ozvi- vím co je to hroutit se z nevyspání , být uzlíček nervů a před očima veliký červený otazník PROČ MY??
Předchozí