Ahoj, můj první syn měl stejný problém, prostě od narození měl hlavu k jedné straně, na druhou jí vůbec neotočil. Trvala jsem na tom, aby nás poslali na rehabilitaci. Tam mi paní doktorka poradila, abych vzala dětský olej a večer po koupání mu masírovala krk, ten zkrácený sval. A pak také abych mu pomalu ale vlastně násilím tu hlavičku otáčela. Po té masáži. A pak ještě další asi dva cviky - těžko se to popisuje, musela bych to předvést - a asi za měsíc bylo všechno ok, malej hlavu otáčel naprosto v pohodě. Dnes už je mu skoro 15 let a má trochu křivou hlavu - právě následek toho, že měl hlavičku k jedné straně - ale jinak je naprosto v pohodě. Když totéž měl můj druhý syn, hned po narození jsem na nic nečekala a masírovala jako o život a ten nemá ani křivou hlavu. Nechci strašit, ale moje mami mi kdysi říkala, že když ¨dělala v jeslích, ještě za dávné totality, že tam měli chlapečka, který s tímhlš šel asi ve dvou letech na operaci, protože s tou hlavou pak prostě neotočil a ty svaly mu nějak znehybněly.... Tak se nedej odbýt, normální to rozhodně není.
Předchozí