My máme holčičku, které bude za 14 dnů 1 rok. Do 11 měsíců jsem kojila. Malá se budila už v porodnici každou hodinu ve dne i v noci, po návratu domů to bylo stejné, ba naopak ještě horší po 14 dnech jsme byly obě strhané. Manžel chodí samozřejmě do práce, navíc velmi náročného povolání, takže mi v noci moc pomáhat nemohl, protože to v práci pak nezvládal... Malá měla reflux jcnu a prdíky a to byl asi zásadní problém. Navíc tu nemáme rodinu, takže jsem na všechno byla sama - vystresovaná z prvního dítěte. pak mi jedna paní psycholožka řekla, že na dítěti se odráží starostlivost matky, že když budu v pohodě, bude to i sní lepší. Tak jsem to zkusila a ejhle změna. Ve 3,5 měsících se malá dala jakž takž dohromady,je z ní veselá, divoká, ale hodná poslušná holčika, ale se spánkem válčíme pořád. Přes den už se naučila spát poctivě 1,5 hod. po obědě, ale v noci se budí přibližně 3 x. Někdy i vícekrát. Mnohdy už si myslím, že to nebudu zvládat, ale pak vidím její zářivý úsměv a říkám si, že to určitě brzy přejde. proto všem maminkám přeju mnoho optimismu a uvíte, bude líp.
Předchozí