S elektrickými odsávačkami mám úplně stejnou zkušenost. A nejen s elektrickými. Když mě měsíc po porodu chytil žlučník, měla jsem malou chvíli s sebou v nemocnici. Bohužel nešlo nijak zařídit, aby mohla být se mnou na pokoji, tak byla na dětském odd. v jiné budově. Chodila jsem ji tam kojit (vždy pro mě došla sestra že "volali z dětskýho"). A protože to bylo u nás (vždycky) na dlouho, než se slečna rozhodla, že už stačí, trávila jsem tam hodně času, nestíhala jsem splnit předepsaný počet infuzí a doktoři se rozčilovali. Tak mi na dětském navrhli, ať odstříkám, že malou jednou místo kojení nakrmí. I alternativními způsoby byly sestřičky ochotné (lžička, injekční stříkačka). Jenže ouha: nanosily mi všemožné typy odsávaček včetně elektrické a ani jedna ze mě nedostala snad ani na to dno skleničky. Tak jsem musela odsávat vždy ručně do skleničky - jen tak byla šance něco ze sebe dostat. Docela by mě zajímalo proč to odsávačkami nešlo, protože když byla starší dcera malá, měla jsem doma klasickou (pístovou? - dva válce v sobě) odsávačku a normálně mi to s ní šlo...
Taky si myslím, že některým maminkám prostě kojení nejde a jít nemůže nebo mléko nemají a řeči typu "každá se musí rozkojit, nějak to jde vždycky" nejsou tak úplně pravdivé...Nemáte s tím některá zkušenosti?
Předchozí