Díky moc za tenhle názor. Pro mě bylo kojení 1. syna peklo. Mám velké prsy, ploché bradavky (což jsem se dozvěděla až na porodním sále), syn byl ospalec a mléko neteklo. Výsledek: kloboučky na kojení, rozpraskané bradavky do té míry, že syn po kojení ublinknul krev, ale ne jeho - mojí, při kojení v noci jsem se kousala bolestí do ruky abych nebudila sténáním muže, pocit, že jsem krkavčí matka, když ani nedovedu nakrmit své dítě, v 8 týdnech zánět, horečky, antibiotika, syn se dostal na porodní váhu až ve třech týdnech atd. Vydržela jsem i když bych do toho podruhé asi nešla. Pomohlo mi: vykašlat se na rady ostatních, jak často syna kojit a řídit se svým instinktem - když byl hladový (6. týden), byl u prsa týden v podstatě jen co oči otevřel a po týdnu se jeho nároky a můj příděl srovnaly a hlad už pak nebyl. Šimrání proti jeho usínání nezabíralo, tak se prostě když byl náhodou vzhůru kojilo. Moc mi pomohla rada, že mám syna na sebe "navalit" a kojit v polosedě nebo v houpacím křesle - to odstranilo kloboučky a bolavé bradavky, masáže červených fleků na prsou slivovicí (ne bradavkách!) zase záněty. Nakonec jsem kojila oba syny rok a půl, druhého docela bez problémů, ale začátek byla fuška! Moc by mi asi v té době pomohl takovýhle laskavý přístup, ale bohužel jsem byla za línou matku co nechce kojit a vymlouvá se. Díky aspoň teď.
Předchozí