Tie kvapky som tie dostala asi 5 den po porode a musim povedat, ze pre mna to bol maly zazrak. 3 dni po porode sa mi prsa strasne naliali a boli ako kamene...tiez zacal kolotoc s masazami, obkladmi, odsavanim...podobne neodsala som ani 10ml. Prsia strasne boleli, ake boli naliate mliekom, ale maly krical hladom, lebo nevladal vytiahnut ani kvapku. Konecne pri odchode z porodnice (s predpisanymi antibiotikami na mastitidu, vybavena odsavackou a vsetkymi moznymi radami ako masirovat a obkladat - tvarohom, kapustnymi listami atd) som bola na konzultaciu u laktacnej poradkyne. Ta mi hned pri pohlade na nas pokus s kojenim doniesla sprej do nosa. Vola sa Syntocinon (neviem presne ako sa to pise) a je to synteticky oxytocin. Trochu ma to prekvapilo...sprej do nosa na kojenie?? Ale ani nie dve minuty po vstreknuti do nosa mi mlieko z prs kvapkalo ako z pokazeneho vodovodneho kohutika. Maly sa konecne nabumbal do sytosti. Sprej som striekala pred kazdym kojenim este dva dni a vsetky problemy sa stratili ako svihnutim carovneho prutika - bez antibiotik, obkladov, masazi aj odsavania.
Předchozí