Ahoj,
taky jsem měla s kojením problémy, mimo jiné mi v porodnici poradili dost odsávat, takže jsem 9 měsíců zápasila s velkými přebytky mléka a občasnou retencí. Odsávaček jsem vyzkoušela víc a přimlouvám se za Avent, je drahá, ale fakt dobrá. U odsávaní, když je co, je podle mě důležité vyvolání vypuzovacího reflexu. Zkusit intenzivně myslet na dítě, na to, že nemám u prsu nějaký plast, ale jeho pusinku, má hlad, saje... Pak taky pomáhá před tím teplá sprcha a při tom teplý nápoj.
S laktačními poradkyněmi mám ale výbornou zkušenost, pomohly mi několikrát a dobře. Hodně jsem si přečetla na zdejší diskusi rodina.cz/kojení, kde radila laktační poradkyně Jiřinka. Nedávno "přesídlila" na vlastní stránky, které jsou fakt výborné: www.kojeni.net
A ještě pro maminky, které kojit nemohou. Nechápu, jak je někdo může odsuzovat a stresovat po porodu, když je člověk i bez toho dost na nervy. Prostě to nejde, tak to nejde. Hlavní je, aby maminka byla v pohodě a pak už spokojená maminka = spokojený mimčo, ať je krmený čímkoliv.
Takže zdar všem miminkům a maminkám a nenechte si do toho kecat! :o)
k.
Předchozí