| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Sourozenecké konstelace

Lízo, to se na mě nezlob, ale promítat paradigmatické spory i do otázky toho, zda jsou mužské a ženské role biologické nebo sociálně a kulturněkonstruované, mi připadá přehnané.
Jistě to není jasné o mužství a ženství jako komplexu, kam patří i všechny biologické a anatomické "špecifiká", ale upozornila bych na slovo ROLE. Jistěže muži mají například jinak tvořenou a masivní svalovou hmotu, ale ROLE je zkrátka očekávané chování a to (nejen z gendrového hlediska) je vždy naučené v sociálním prostředí.
Proto taky důkaz pana Nágla, podle nějž existuje ženská přirozenost, neboť jeho dcery si hrály s barbínami, ani¨ž by je k tomu někdo vedl, značně kulhá. Předpokládám, že dcerám aspoň jednou pustili televizi, rozhlas a že je také posílali do školy. Pokud nevyrůstaly v dokonalé izolaci, pak se prostě chovaly podle vzorů, ačkoli to nebyl vzory přímo z rodiny.

Obecně potom musím říct, že osobně příspěvky pana Nágla ráda nemá, protože vždycky prezentují idylu a já za nimi (nemohu si pomoct) stále čtu: kdybyste nebyli, vy ostatní, sobečtí individualističtí ateisté, žili v chaloupce na mýtině u lesa a měli kupu dětí, taky byste byli šťastní. Jistě je to jen můj předsudek, nikoli čáka na objektivní hodnocení, beztak nic takového neexistuje.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.