| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Sourozenecké konstelace

Cizinko,
vzhledem k tomu, že ta trpělivost mi chybí, přečetla jsem jen pár příspěvků. V mnohém ti musím dát za pravdu, ale nejsem si zcela jistá co myslíš tím matriarchálním přístupem p. N. Je to fakt, že považuje holčičky jako milá a rozumná stvoření, která mají více zodpovědnosti? Možná je to tím jak se u nás říká "přání otcem myšlenky" každý muž ve svém synovi vidí ty lumpárny co dělal v mládí sám. A v naší kultuře i když se tomu bráníme i "matky feministky" nevidí v dcerách apriori divoké amazonky, ale spíš ctižádostivé inteligentní, ale upravené a slušně se vyjadřující a chovající bytosti. V žádném případě si nemyslím, že p.N. je nějaký uzurpátor z počátku minulého století, ale ten patriarchální model tam vidím... zas na druhou stranu vcelku v pohodě bere odchod své nejstarší dcery do Irska a určitá hrdost na její prvorozenost je tam znát.
Ovšem zajímal by mě tvůj názor na to, že genderové rozdíly nejsou ani čistě sociální ani čistě biologické, nemyslíš, že je to někde mezi???

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.