| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Sourozenecké konstelace

Majko, sloh nesloh, tady nejsme na stránkách školy, ale rodiny.

I pro mne je to složité, ale můj cit mi říká, že je na čase, aby víc lidí začalo naslouchat citům, a můj rozum zase říká, že vše musí být v rouvnováze. Proto vývoj trvá dlouho. Včera měla dcera za úkol udělat jednoduchý výpis z Vlastivědy o živých organismech a jedna poučka říkala, že náhlá změna podmínek života vede k zániku daného organismu (např. ryba a voda), ale postupná změna podmínek vede k přizpůsobení se toho organismu svému měnícímu se okolí. To pro mne znamená, že každý má kus své pravdy.
Ale myslím si, že v průmyslově rozvinutých zemích v poslední době převažoval rozum nad citem, a tak se svět měnil asi ne správným směrem. Pouze si to myslím, je to jen mé subjektivní vnímání světa. Proto Ty nemůžeš hned předělat tu předchozí generaci, ale není ani dobré se dostat hned k druhému extrému, to by pak mohla Tvá dcera odnést v dalším životě v širším kolektivu. Nechci říct, že je v pořádku, když jsou všichni průměrní, ale abys naslouchala i trošinku zkušenostem moudrých ne všech starších.
Tak nevím, jestli Tvůj sloh je špatný, ale ten můj, ten je fakt moc zamotaný.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.