| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Na co se mne nikdo neptal...

Ahoj Ed, Aido, Sylvo, Terrezo,

naprosto souhlasím. V českých porodnicích je leckde situace neúnosná, spousta úkonů se provádí paušálně a zbytečně, málokde je personál porodnice vstřícný 24 hodin denně bez ohledu na to, kolik ten den odrodí dětí, téměř všude vám miminko pár minut po porodu odnesou, ne všude je možnost se svobodně pohybovat během všech dob porodních, ne všude mají míče, vaky, žíněnky, stoličky, vanu..prostě cokoli, co mamince (a miminku) ulehčí a zmírní napětí a bolesti. Při porodu je důležitý, aby se rodička cítila dobře a pohodlně, je prokázáno, že pak jde všechno lépe a téměř bez komplikací. Já taky budu rodit doma (v lednu), tedy pokud bude vše ok. Je to přirozený děj, ne nemoc, a já se necítím povinna rodit ve sterilním prostředí hnusné bílé nemocnice někde v porodním boxu za "přítomnosti" jiné ječící ženy (bez urážky) a protivných doktorů, ale chci, abychom si s miminkem, manželem a dcerou mohli okamžitě začít vychutnávat ten pocit blízkosti, abych si sama mohla miminko umýt, aby miminko mohlo spát vedle mámy, ale taky táty, abych já ráno mohla starší holce udělat snídani, zatímco tatínek se postará o miminko... Pro mě je porod doma o vzájemné souhře, pohodlí pro všechny, bez zbytečných osob.

Pro Věru: Mám porodnici pár set metrů od baráku, kdyby něco nebylo v pořádku, samozřejmě tam pojedu. Ale pokud mám šanci rodit doma, tak budu. Porodní asistentku u nás zastane manželova sestra, jinak já jsem taky kvalif. PA, tak znám rizika i možnosti porodu a přesto jsem se rozhodla tak, jak jsem se rozhodla. Snad to nebudu muset měnit.

S pozdravem Karolina

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.