| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Na co se mne nikdo neptal...

no jo, zase já a zase samé nesmysly, že jo ??
Už jsem se tě kdysi ptala, zda jsi byl na praxi v Anglii a zda jsi někdy asistoval u porodu doma, že víš, jak to tady nebo i jidne ve světě chodí. Neodpověděl jsi mi. Usuzuju z tvého psaní, že nikoliv a své poznatky máš snad od kolegů, kteří znají kolegu a ten kolega.......

Samozřejmě že nevím o všech porodnických komplikacích. Jsem žena, co se chystala rodit a ne student zdravky, co se chystá stát doktorem. Nemám naštudované vše od A do Z, ale také nechci zavírat oči před realitou a možností, že ke komplikaci dojde.
Jako první mě i mého muže zajímalo, co se bude dít, kdyby ke komplikaci došlo a také jsme řešili, jaké to ty komplikace mohou být a v našem případě i komplikace porodu po císařském řezu. Opravdu nevěřím, že by naše PA schválně předstírala, že vše bude dobrý, však na převoz času dost, tak na to milá maminko nemyslete...dostalo se nám naopak odpovědi na všechny otázky a to natolik uspokojující, že strach jsem rodit doma opravdu neměla.

A jak dlouho může trvat příprava na CS? To přece záleží na dostatku personálu a také na porodu, v jaké fázi se nachází a indikaci k CS.

Pro tebe budu asi zase jen "jedna co měla štěstí", ale podle mě je to tak, že jsem měla bezproblémové a poklidné těhotenství a porod od začátku do konce trval 12,5 hodiny, miminko ve vynikající poloze, z toho jen 4,5 hodiny opravdu silných kontrakcí, bez jakýchkoliv utišujících prostředků, ikdyž jsem si o ně jednu chvíli požádala a druhá doba porodní trvala 1,5 hodiny. Třetí 10 minut.... Miminko Apgar skore 10 - 10 - 10. Náhoda? Štěstí? A co takhle prostě realita a to, že porod není vždy od začátku patologický, jak se nám snaží doktoři namluvit a že i bez různých intervencí se DÁ porodit bezpečně!!!

Miminko bylo po celou dobu porodu kontrolováno dopplerem a to co 10 minut a mě byl měřen krevní tlak co 20 minut.

Pokud si dobře pamatuju, psaly jsme tu studii udělanou nedávno v Anglii a ta dokázala, že porod doma JE stejně bezpečný jako porod v nemocnici, ale samozřejmě šlo o dvě stejné skupiny rodiček (zdraví, sociální podmínky, první či druhé těhotenství apod.)
Navíc dlouholetá praxe porodních asistentek, které u mého porodu asistovaly, jejich výsledky a jejich zkušenosti s porody doma byly pro naše rozhodování dostačující.

My jsme se rozhodovali na základě pravdivých informací a nikdo nám nemazal med kolem huby, jak se říká. Byli jsme obeznámeni se spoustou komplikací, které se stát mohou (ale nemusí).
Konec konců jsem taky liberál he he, je mi jedno kdo si co o mě a našem rozhodnutí doma myslí a fakt, že se nám narodila krásná zdravá holčička nic nezmění.
Tak jako nezmění nic rozhodnutí opět rodit doma, pokud bude i další těhotenství bezproblémové.
A opravdu to nebude akt hrdosti či bláznoství či hazardérství.
Ikdyž vlastně podle tebe ano..... ale to bychom tady mohli diskutovat dokolečka dokola a já nevím jak ty, ale na to já nemám opravdu náladu.
Jediné co mě těší je, že nejsem tvá žena či dokonce jedna z tvých "pacientek" liberále Lukáši!!!

Ed

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.