| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Genetické testy - pár otázek k zamyšlení

Ahoj Mirko, na genetice jsem pracovala pred 13 lety takze bych Ti mohla rict jen o tom, jak se s genetickym materialem at krvi rodicu nabo plodovou vodou dal pracovalo a jake poruchy mohly pri testovani nastat. Nejcastejsi byla ta ze proste pri odberu mohlo dojit k odberu tkane matky namisto tkane plodu, takze vysledek byl falesne negativni, i falesne pozitivni vysledky byly mozne, ale uz tiz. Mohu Ti napsat co z te doby vim, ale je mozne, ze se to dnes dela jinak a s vetsi presnosti, ale napsala bych Ti radeji soukromy mailik, protoze nemam moc chut desit tehulky, ony se vetsinou nejake vyrazne vady vyskytuji jen velice zridka, a nakolik je laboratorni urceni presne nevim, rekla bych, ze by se to melo pohybovat pres 90%(ta technika nebyla tehdy zas nejak extremne obtizna a testy se v pripade nejakych podezreni opakovaly, aby to tedy melo vubec vyznam zkoumat, ale jak jsem Ti uz psala nikdy nelze czela vyloucit vysledek, ktery presny nebude. Ale mely by to byt skutecne vyjimky, protoze jde o lidsky zivot a neumim si predstavit, ze by nejaka laborator byla vyslovene laidacka. Jinak mam mail. adresu: Lyka@seznam.cz nemyslim, si ze bych tim prozrazovala nejake tajemstvi, protoze o zpusobu odberu a jejich rekneme "vyteznosti" (pouzitelnosti) vysledku se pise i v odbornych ucebnicich. Je mi lito, ze jsem Ti nenapsala vice s citem, skutecne chapu, jak velmi musis byt situaci, ve ktere jsi frustrovana, ale skutecne to vidim z odstupu a moznost poruchy 1:120 se mi zda velice mala, takze napis vse,co bych ti mohla rict do mailu a tak do tydne odpovim, nektere veci mozna budu muset nekde po ucebnicich vyhledat, a ted jsem dost nemocna a lekarska knihovna je zavrena. Takze dej mi nejaky cas na neco budu moct odpovedet hned. Ale skutecne vim, ze To to vyzniva asi dost necitelne, ale myslim si, ze se velice trapis a to pravdepodobne bezduvodne a ze to skodi detatku i Tobe. Pokus se zustat klidna a nechat to tak nejak na osudu, ja verim, ze to dopadne dobre a mam strach, ze Te budu nervovat uz tim, ze se o nekterych poruchach zminim. Jak jsem psala objevuji se v desetinach ci setinach procent, a je zbytecne mit v hlave celou skalu veci, ktere by se mohly stat, kdyz se pravdepodobne nestanou a bude Te to jen cele mesice trapit. Moc drzim pesticky a pokud Ti to nejak pomuze rozhodne napis, pokud to budu vedet odpovim, pokud ne, tak se to pokusim najit, ale skutecne me vedomosti jsou zastarale a mohu se mylit. Drz se a snaz se netrapit. Misha.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.