Lukáši,
já jsem před deseti měsíci také porodila doma. Dokonce jsem si dopřála i ten "luxus" (psala myslím Jakcie), že jsem si zapálila svíčky, pustila hudbu, kterou jsme s miminkem poslouchali společně 9 měsíců, hopsala jsem na balonu a když Julie přicházela na svět, neviděla jako první doktora ani porodní asistentku, protože manžel si "dopřál" tu výsadu, že si dcerku mohl odrodit sám. Asistentky (dvě) dělaly to, o co jsem je požádala a jen dohlížely na to, aby bylo všechno v pořádku. Hrůza, že ano? Přece jsem se radši mohla svěřit doktorům, kteří mě budou buzerovat nástřihem a klystýrem, popřípadě nepustí manžela na sál, já budu muset poslouchat na slovo a moje dítě mi po porodu odnesou - přeci vědí, co je nejlepší a i kdyby to nejlepší nebylo, tak nemám nejmenší právo zasahovat, protože jen oni jsou schopni moje dítě zachránit (mmch, z Tvého psaní vyplívá, že to, že je porod bez komplikací je opravdu výjímkou). Ještě chci podotknout, že jsem chtěla původně rodit ve Vrchlabí, z Prahy je to sice daleko, ale autem bychom dojeli a mohli jsme si udělat pěknou dovolenou, ale v zimě se mi stejně nechtělo absolvovat dvouhodinovou jízdu s pár denním miminkem. Tentokrát ale asi ve Vrchlabí porodíme, jednak mám termín v létě - a taky chci vyzkoušet, že alespoň někde se k ženám chovají přinejmenším slušně a příjemně.
Klára 7TT a DOMA NAROZENÁ naprosto ZDRAVÁ a pohodová dcera Julie
Předchozí