Zensky,
a proc se vecne hadate o porodu doma, kdyz v CR jeste neni ani radna moznost tech mnohem beznejsich veci jako mit vlastni PA v prubehu tehotenstvi, ktera vas na zaver i odrodi (a to opravdu odrodi, ne ze na konci prikluse doktor ) - tedy samozrejme doktor je vitan v pripade komplikaci (Lukasi;-)..
Neni moznost ambulantniho porodu (a jeste s vlastni PA, ktera odrodi) - odejit po porodu domu s ditetem v naruci, PA dochazi domu, udela odber z paticky novorozence, poradi, pomuze ....
ANo, argument - "Je to mozne, dojed si tam a tam", nebo "dej 5tacu doktorovi do kapsy (to Te Lukasi nestve?), nebo vykriky "musis si v CRporodnice prohlednout a najit..poslu Ti mail o porodnici, kde se super rodi" "zaplatte si nadstandardni pokoj" (nemam nic proti placeni, ale tech pokoju je obycejne par a ne vzdycky je volny, ze) atd...
Vzdyt to je smesne povazovat tohle za moznost vyberu a fungujicich PA..
Tady jsem otevrela seznam PA na netu, vybrala si podle nabizenych sluzeb, tu ktera mi vyhovovala, a do "jeji" nemocnice jsem jela odrodit (porodni pokoj s vanou, sprchou, micem atd..vcetne porodniho luzka, kde se da rodit ve vsech moznych i nemoznych polohach je samozrejmost) a po trech hodkach odjizdela z nemocnice s ditetem v naruci domu s dohledem PA..
Mozna az bude neco takoveho naprosto bezne v CR, tak ubyde zenskych touzicich po porodu doma (mluvim o CR), samozrejme i pak stejne jako jinde bude i nadale urcite procento radeji rodit doma - ovsem budou mit rozhodne lepsi zazemi vcetne zkusenych PA nez zatim je mozne v CR..
jana
Předchozí