| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Na co se mne nikdo neptal...

Věro, nezlob se na mne, ale mám pocit, že ty ve všem vidíš kampaň. Bylas to ty, kdo v jiné diskuzi nazval příspěvky spokojených mamin z Vrchlabí "mediální kampaní", nebo se mýlím? Nemyslím si, že se u nás dá rodit "velice alternativně", mám zkušenost právě s tím Vrchlabím, kdy v Praze (tedy v mém bydlišti) mi žádná porodnice nechtěla slíbit ani tu dle mého názoru ZÁKLADNÍ PÉČI (fakt nemůžu za alternativu považovat, že si nepřeji ZBYTEČNÉ zásahy do porodu a ZBYTEČNÉ oddělování matky od dítěte). Ale copak každá mamina může (dle mého názoru) za základní péčí cestovat desítky a stovky kilometrů? Dopytle, já NECHCI RODIT ALTERNATIVNĚ, JÁ CHCI RODIT NORMÁLNĚ!!!!! POKUD TOHLE NEJSOU SCHOPNI V PORODNICÍCH POCHOPIT, PAK SE NENÍ CO DIVIT, ŽE NĚKTERÉ ŽENY RADŠI I U NÁS RODÍ DOMA, NEŽ BY SE TAM OBJEVILY.

Co se týká komplikací, třeba ta britská studie zmiňovala 16% převozů, většinu ještě před porodem. Nejšastěji kvůli nepostujímícmu porodu nebo předčasně odteklé plodové vodě. 14,8% bylo z důvodu tísně plodu, nicméně "Děti, které se narodily při plánovaném porodu doma (včetně převozů do nemocnice - tedy těch, které z důvodu nějaké komplikace při porodu byly převezeny do nemocnice), měly nižží pravděpodobnost špatné kondice (nízké APGAR skore) při narození." Pokud si matně vzpomínám, obdobná čísla jsem zaslechla i z jiných států. Jenže někomu může třeba čtvrtinová pravděpodonost, že skončím v nemocnici, připadat lepší, než 100% jistota, že v ní skončím :o)

Pro jistotu znova opakuji - já bych doma rodit nechtěla. Mně by nejvíc vyhovoval ambulantní porod - kdy bych byla v péči své PA, před porodem, při porodu i po porodu. Něco takového se nesplnilo ve Vrchlabí, ani v Praze.

S.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.