Musím napsat,že období kojení bylo mým nejhorším v životě.Po porodu /byl první/měl veškerý prsonál v porodnici naspěch a na mé otázky sestra ohledně kojení několikrát odpověděla,že už potřebuje dovolenou.Třetí den po propuštění jsem mléko stále neměla,dceru dokrmovali glukozou a zkušená sestra mi řekla,že se doma rozkojím,že mám prsa nalitá,ať si koupím odsávačku.Učinila jsem tak-ale ani kapka.Večer mi doma dětská lékařka zkoušela řvoucí a hladové dítě přiložit-bez úspěchu.Opět vše vyřešila glukoza.Ráno jsem jela do nemocnice s teplotou a obrovskýma bolavýma prsama.Píchli mi injekci a jako když zvednete stavidla.Neustále mi teklo mléko,při kojení mi z druhého prsu odkapalo i 150ml-v nemocnici radili odsávat-a mléko teklo stále.Vylévala jsem denně 2 litry. Ve dne v noci bylo vše mokré od kapajícího mléka,vložky vydržely asi 15min,sběrace i 1h.Vydržela jsem doma zavřená 6 týdnů,mezitím jsem absolvovala léčbu ATB pro zánět-prý málo odsávám a pak jsem si zajela pro léky na zástavu laktace.Od té doby jsem byla mormální máma,která se i vyspala a měla čas na svoji dceru ,ale v očích téměř všech jsem byla nemožná krkavčí matka.O druhém dítěti díky trendu kojení nechci ani slyšet i když dnes o něm vím téměř všechno.
Předchozí