Ahoj!
Jenom bych chtela reagovat na to, jestli je mozne si pamatovat, po kolika minutach jsem mela kontrakce pri porodu. Mozna to bude pro nekoho divny, ale ja jsem si psala tzv. PORODNI DENIK, zacala jsem asi tyden pred terminem a protoze jsem prenasela 5 dni, tak tam mam velmi podrobne zachycene asi 2 tydny cekani na miminko. Dokonce jsem mela takovy napad, ze bych si mohla psat "zazitky" rovnou na miste, ze by to jako byla takova "zurnalistika v akci", dneska se tomu jenom usmivam....Posledni zapisek konci v dobe (dneska uz muzu urcit, ze to bylo asi 9hod pred samotnym porodem), kdy jsem se zacala potit a trasly se mi ruce a uz jsem musela zacit chodit, abych ty navaly kontrakci zvladla. Kdyz bylo dite na svete v 1.30h rano a po vsech tech procedurach prikladani k prsu....atd ho odnesli na kojenecke oddeleni a ja jsem si ve 4h rano psala do deniku, jak se zacina rozednivat a ptaci zpivaji (byl cerven). A rovnou jsem pridala, jak porod probihal, i intervaly kontrakci, abych si to pamatovala. Ale musim podotknout, ze ja jsem mela porod jako z ucebnice, nic dramatickeho se nekonalo. Byl to pro me zivotni zazitek, ale zaroven si uvedomuju, ze rodi zensky vsude na celym sirym svete a kazda z nas to nejak proziva a prave to, jak to prozivame, je myslim taky hodne ovlivnene kulturnim prostredim, z ktereho pochazime. V tehle souvislosti doporucuju si precist knizku od Mirijam Shostakove: NISA, DCERA KUNGU. Je tam velmi intimne popsano, jak rodi krovacke zeny, na me to hodne zapusobilo......
M.
Předchozí