Tak kolik toho při porodu vyteče spolu s miminkem je asi individuální.U třetího porodu mi odtekla voda ve vaně,voda celá zezelenala,tři dny jsem přenášela, tak už tam toho bylo opravdu hodně k vidění.Ale nebylo to všechno.Rodila jsem na hydraulické posteli, ruce pod koleny a brada na prsou, takže jsem dobře viděla,co se dole děje a když jsem napotřetí zatlačila a porodila malého, spolu s ním se ze mě ještě vylilo asi půl litru, možná víc, takového hnusu, že jsem zareagovala vyděšeně: "Co to je?" na což mi PA vtipně odpověděla, že miminko :-) Podotýkám znovu,že jsem tohle zažila až u třetího porodu. A představa, že v tom všem ležím ve vaně a rodím placentu...a taky že do toho musí sahat někdo další.
Taky mě při všech porodech děsně bolely kříže a vnitřní stehenní svaly, sotva jsem stála. Byla jsem ráda, že jsem na té posteli a nemusím dvě hodiny po porodu nikam chodit a ani lézt z vany.
Byli jsme na porodním pokoji jen my tři a nikdo nám tam skoro nechodil.Takže na nedostatek intimity si také nemůžu stěžovat.
Předchozí