Ve Vrchlabské porodnici jsem rodila letos 16.11., byl to můj třetí porod, první dva jsem absolvovala v Trutnově ve staré a v nové porodnici. Ačkoliv jsem si tento způsob porodu neplánovala, nakonec jsme rodili do vody. Ale to není to hlavní. Zapůsobil na mě přístup personálu při samotném porodu, protože takovou podporu rodičky z Trutnova vůbec neznám. Jen lituji, že jsem se s tím nesetkala hned při svém prvním porodu, neměla bych z rození dětí takový strach. Z porodního sálu (z vany) jsem odešla po svých a přišlo mi to úplně normální. Ve Vrchlabí jsem nepotkala nekompetentní jednání, ani u porodu, ani při poporodní péči o mě nebo o malou, jak jsem se dočetla v jednom z diskusních příspěvků,který ale bohužel vycházel z informací z druhé ruky. Pokud by u nás zanikla tato alternativa (tj. rodit normálně), znamenalo by to další omezení žen ve volbě jak naloží se svým životem. Ve Vrchlabí rodí ženy, které vědí, co chtějí, vědí, co se jim tady nabízí a vyhovuje jim to. O tom je "svoboda" - o možnosti volby. Z celého srdce doufám, že nám zůstane zachována.
Předchozí