Mám trochu pocit, že každá mluvíme o něčem jiném a že mi trochu podsouváš závěry, které jsem nevyslovila. Určitě souhlasím, že je třeba, aby existovaly porodnice jako je Vrchlabí (po pravdě řečeno, nevím, co si pod tím představit, nikdy jsem tam nebyla a ani to nemohu porovnat s jinými porodnicemi - řekněme, že budu nadále mluvit o Vrchlabí jako o jakékoli jiné alternativní nemocnici). Pokud bude zřízena taková nemocnice nejen v okolí mého bydliště, určitě budu všemi deseti pro, aby byla zachována, i kdyby existovalo jen třeba 10% lidí, kteří o její služby stojí. Ale stále trvám na tom, že většina lidí je ochotná aktivně lobovat pouze za to, čeho pak sama může aktivně využít. Neznám osobně ani jednu ženu, která rodila ve Vrchlabí. Jakože jich znám dost, co rodily jinde.
Ano, trh = střet nabídky s poptávkou. Jestliže nemocnici vede MUDr. a ne ekonom, holt to podle toho vypadá. Doktoři nám hrozí, že zdravotnictví bude více tržní. Ale já si stejně myslím, že bát by se toho měli oni. Třeba by se pak opravdu mnozí divili, kdyby k nim nikdo nechodil. A zase jsem u toho: to vůbec není o nějakém Vrchlabí, to je o zvyšování standardu všude. Změna systému zdravotnictví.
To, že lékaři couvají z diskuzí - nemyslím si. Ptá se jich někdo? To je problém redakce. Proč se trochu nesnaží odpovídat na otázky, které lidi zajímají? Proč neoslovují přímo lékaře a zařízení? Co jim brání? Věř mi, petice nikoho nezajímají, ten petiční zákon je naprosto bezzubý a v mnoha případech k ničemu (kde není vůle...)
O solidaritě mezi ženami bych nemluvila. Ještě jsem se s ní prakticky nesetkala (teoreticky ano).
Předchozí