| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Na co se mne nikdo neptal...

Ahoj Lukáši, to je jasná věc, že TY rodičky neholíš a nedáváš jim klystýry, mám za to, že to snad dělají sestry, nebo porodní asistentky (nechci žádnou profesi urazit), nebo u vás na pracovišti to děláš ty? A kde to vlastně je? Bez ironie mám pocit, že porodnice, kde by se epiziotomie prováděly jen v nutných případech (tím myslím, že by při porodu asistoval odborník s praxí, který je situaci schopný posoudit a ne novopečený lékař na kolečku s instrukcí "střihni každou, ať se naučíš šít") by měla hodně klintek. Jako muž asi nikdy nepochopíš, jak taková zpackaná (řekněme decentně) epiziotomie bolí, dlouho se hojí, těsně po porodu, ale i dlouho po něm si na ni musíš vzpomenout při každém milování. Netvrď mi, že to tak není, víš stejně jako já, že to tak je, je to péče, která tě v porodnici čeká, když nebudeš mít mimořádné štěstí, nebo peníze na zaplacení "protekčního" lékaře.
Dávno se ví, že když ženy rodí ve svislé poloze, obejdou se bez epiziotomie s mnohem větší pravděpodobností, než když rodí proti gravitaci a v leže na zádech. To není nic, co by zavánělo domácím porodem, takhle JDE rodit v porodnici, jen by se lékař musel k rodící ženě sehnout.....
Mně se stalo, i když je to už dlouho, že lékař, který mi přišel šít epiziotomii, mi bodře pravil: "Tak karkulko, máš to sešitý jedna radost, táta si brzy zase užije!", myslel to asi jako vtip, který mě měl rozptýlit. Táta si sice neužil, nevešel se mu tam (citlivé povahy prominou), ale i s odhlédnutím od toho ti můžu říct, že takové zacházení je naprosto nepřijatelné, představ si, kdyby se někdo takhle choval k tobě, poté co by ti rozpáral přirození.
Nediv se tomu, že se pak někdo rozhodne riskovat a rodit třeba doma bez pomoci. Matky ani děti v porodnici nemají zaručené ani základní slušné zacházení a to by si možná nový život ve vymírající civilizaci zasloužil i víc. Není to tak, že možnost kvalitní medicínské péče ospravedlňuje jakékoliv chování těch, kdo jí poskytují.
Neber si to osobně, věřím, že ty se takhle k ženám nechováš, říkám ti to pro ilustraci. A radši vynechávám PA, protže s nimi nemám u nás recentní zkušenost, jen tu, že za STARÝCH ČASU byly ty v nemocnici snad ještě horší, než nejobhroublejší lékař.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.