| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku O porodu ve Vrchlabí by se dal napsat román...

Jak už jsem psala někde dříve, rodila jsem ve Vrchlabí. Nevzpomínám si, jestli jsem konkrétně tady psala, že jsem tam rodila ambulantně a že ochota respektovat matky, které si ambulantní porod přejí, byl jedním z hlavních důvodů, proč jsem se rozhodla pro Vrchlabí. Nebyl to jediný důvod, ambulantní porody připouštěli třeba i lékaři na Bulovce (řekla bych, že v tomhle jsou pražská výjimka), kterou mám blíž, ale byl to jeden z hlavních. TeĎ mi přišla z konference HAMu (Hnutí za aktivní mateřství) zpráva, ze které se mi úplně rozhoupal žaludek a chce se mi brečet nad českým zdravotnictvím.

V podstatě - zástupci HAM se obrátili na Výbor pro odstraňování všech forem diskriminace žen Rady vlády pro lidská práva kvůli ambulantním porodům v ČR (případy, kdy rodiče nesouhlasili po porodu s hospitalizací a nemocnice na ně poslala Policii a sociálku - možná si tady někdo vzpomene, minimálně jeden z těch případů byl medializovaný). Zúčastnila se i zástupkyně ministerstva zdravotnictví a tvrdila, že (ve zkratce) - lékař NEMÁ PRÁVO nechat si podespat reverz a propusit dítě dřív jak za 72 hodin po porodu a naopak porodnice MÁ POVINNOST zavolat sociálku, protože jakmile chtějí rodiče s dítětem odejít dřív, jedná se o zanedbání povinné péče. Dítě je totiž v bezprostředním ohrožení života - musí mu být provedena kalmetizace a skrínink na metabolické vady. Hlavní ale je, že problém není u nás, v České republice, problém je v mezinárodních úmluvách, které rodičům přiznávají příliš práv a to by se mělo změnit. Členky výboru pro odstraňování diskrimace bla bla bla byly názoru, že se o diskriminaci nejedná, protože matka si z porodnice klidně může odejít a dítě má právo být hospitalizováno a právo dítěte být hospitalizováno by mělo být nadřazeno právám matky.

Takže po tom, co jsem si přečetla názory paní z ministerstva zdravotnictví, si ještě víc vážím lékařů, asistentek a seseter ve Vrchlabí, že se ke mně chovali jako k normálnímu svéprávnému člověku. Tímto jim alespoň takhle přes net DĚKUJI.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.