| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Děti jako závaží

Ani nevím, kolik mi bylo, když mi mamka prozradila, že jsem se v jejím bříšku ocitla naprosto neplánovaně. Ona zrovna studovala 1. ročník vysoké školy, kterou ale už nikdy nedodělala. Ptala jsem se jí tehdy, jestli přemýšlela o potratu, ujistila mě, že ne. Ale já si to celé vysvětlila, jako že jsem nechtěné dítě, kvůli kterému se naši museli brát. Mezi našima to zrovna moc neklapalo. V dobách depresí jsem si to znovu vybavovala a vyčítala, že měla raději jít na ten potrat (naštěstí jsem jí to snad nikdy neřekla nahlas). Dnes už depresemi netrpím, naši jsou rozvedení a svůj vznik docela chápu. I mě potkalo neplánované těhotenství, aspoň jsem měla vysokou už za sebou. Brali jsme se v době, kdy jsem byla těhotná. Nikdo už se nebude zajímat o to, že jsme se na jaře stejně asi chtěli vzít, jen jsme to tedy o pár měsíců uspíšili, prostě jsme se podle okolí "brát museli". Vím, že si budu hodně dávat pozor na pusu, když jednou přijde na otázku, jestli jsme syna chtěli a plánovali. Řeknu mu, že my jsme ho zrovna v tu dobu neplánovali, ale on se přihlásil sám a byli jsme za to moc rádi. Vysvětlím mu rozdíl mezi nechtěným a neplánovaným. Tenhle příběh nemá nic společného s opuštěnými a opravdu nechtěnými dětmi, přesto jsem se tak v určitých dobách cítila.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.