I když se všude píše a maminky jsou nabádány, aby dětem kupovali novou, nejlépe certifikovanou obuv správné délky a šířky, tak se mi zatím nikde v obchodě nepodařilo narazit na jinou šířku dětské botičky než "G". Kromě toho by prý měli mít v prodejnách měřidlo dětské nohy jak do délky, tak do šířky. Takové měřidlo jsem viděla jen v TV v pořadu Sama doma v díle o správné obuvi. Bohužel nikde v prodejně jsem se s tím nesetkala, a v podstatě by mi to bylo i k ničemu, pokud všechny vyráběné botky jsou v jedné šířce. Máte jinou zkušenost?
Naše holčička má hodně úzkou nožičku. Takže máme problém sehnat vhodné botičky - pokud jsou jí na šířku dobré, pak jsou jí "krátké", pokud vybereme přiměřené délce, včetně nadměrku, tak v nich "plave". Často i v modelech na suchý zip, který se přece jen lépe přizpůzobuje nožičce než klasické šněrování, a to nemluvím o tom, že pokud jí suchý zip utáhnu, tak jsem na jeho kraji, zip drží na posledním milimetru a za nožičkou vlaje zbytek zapínání. A to kupujeme pouze českou certifikovanou obuv.
Předchozí