| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kdy začít s výukou cizích jazyků?

I kdyby měla angličtina ve školce jen ten efekt, že by dokázala žáčka zaujmout a dodala by mu pocit sebevědomí a pýchy (např. že už se umí anglicky představit, reagovat na jednoduché pokyny atd.), určitě by to stálo za to. A ten efekt je větší, protože jak už tady padlo, jde tu např. o přizpůsobivot mluvidel. A co teprve, když to není jen angličtina ve školce, ale přímo anglická školka, které teď (aspoň v Praze) rostou jako houby po dešti. Zpočátku jsem k nim neměla moc důvěry, protože jsou většinou neuvěřitelně drahé a pokud se tam sejde více českých dětí, budou mezi sebou stejně mluvit česky, i když na ně bude paní učitelka mluvit jen anglicky, a stojí teda ty peníze za to? Ale já sama učím angličtinu prostřednictvím divadla (děti od 8 let hrají anglicky divadlo), a už jsem se za tu dobu setkala se dvěma dětmi, které doma mluví jen česky, ale chodily do některé anglické školky, a musím říct, že jsem byla opravdu překvapená, jak dobrý mají základ. V podstatě opravdu dokáží komunikovat, řeknou všechno, co potřebují, i když ne zrovna plynule a samozřejmě jim chybí spousta slovíček, na které v tom školkovém věku ještě ani nemohly narazit... ale oproti ostatním mají ohromnou výhodu.

My doma mluvíme česky a německy, ale s angličtinou se naše Anička (2 roky) setkává taky od začátku. Hrozně ráda se dívá na video z dětských anglických představení v angličtině a spoustu replik už umí nazpaměť, aniž by přesně věděla, co znamenají. Poslední dobou se na to začíná ptát. Byli jsme taky v Americe, kde jsem byla pracovně vytížená a ona tam 3 týdny chodila do školky - ve věku 20 měsíců na celý den, takže začátek byl dost těžký, ale zvykla si hrozně rychle a brzo už na mě chrlila nové věty, každý den dvě tři nové... takže jsem si opravdu ověřila, že má cenu dítě už v tak mladém věku cizímu jazyku (ať už druhému, nebo třetímu) vystavit, protože z toho má určitě menší stresy, než když už je starší.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.