Lassie,
Ano, asi tak nejak to je. Cilem vychovy (at te krestanske nebo liberalni) je vychovat svobodneho zodpovedneho jedince, ktery respektuje sebe a toho druheho, ne jedince, ktery respektuje nici pravidla s vyhlidkou ze az vypadne udela si ta svoje navzdor celemu svetu a zakonam prirody. Prave proto asi to dohadovani ne o postojich ale o stereotypech te druhe strane je trochu zbytecne.
Ja ted ani nevim jak jsem byla vychovana (moje rodice dalo by se nazvat liberalami ale i krestanami), zkratka, ted si to uvedomuji, ze moje mama je tolerantni zena o pevnych nervech. Smela jsem parit a prespavat u kohokoliv (a rozhodne jsem nebyla divka, ktera vysiva v koutku). Ale povidaly jsme si. O tom, ze zadna antikoncepce neni 100procentne spolehliva. Ze potrat je mozny ale je to trauma s celozivotnimi nasledky. Ze HA je silny zasah do organizmu zeny (a tenkrat to bylo opravdove velke svinstvo, ted je jenom mensi). Ze ani kondom neochrani 100procentne od HIV ci zloutenky. Ze vetsi pocet partneru u muzu a zen je podstate nehygienicky. Ze chci odjet na studie, a zebych nemela se zamilovat, pokud nebudu umet jednou rict "cau lasko, uvidime se za rok nebo vubec"? (neco jako predzvesti feministicke dekonstrukci romanticke lasky, s tim ze lasku je lepsi odlozit na dobu, kdyz budu mit blizko k diplomu a dalsich zivotnich jistot:-). Kazdopadne ja jsem pockala na tu lasku a na vyhlidku diplomu, clovek ma alespon cas a svobodu. Vlastne s partou kluku da se do rana bajecne povidat, co bych ted za to dala:-).
Předchozí