Chápu, jak to myslíš. Ale nejlépe vybavím své děti do jejich dospělého života tím, že budu ve stáří zaopatřená a nezůstanu jim na krku. Alespoň budu mít jistotu, že se nevidíme jen z povinnosti.Takže když to přeženu, není ani tak důležité našetřit dětem statisíce na byty a domy, důležité je mít našetřené pro sebe - na svůj malý byt, na svojí pečovatelku, nebo důstojný dům seniorů, na přilepšenou pro vnoučata a děti. Porovnávat děti v pubertě se starými rodiči mi nepřijde šťasné přirovnání. A oko za oko, zub za zub, jak ty jsi mě v pubertě "dusila", tak teď budu dusit já tebe, když už jsi stará, tak takhle bych s výchovou svých dětí selhat nechtěla. Někdy mi přijde, že recept na výchovu dětí v pubertě tady tasí holky, které samy ještě v tomto věku děti nemají. To jsem taky byla takhle chytrá. Ale když už dítě v tomto věku vychováváš, je teorie trochu mimo mísu. Ale je to aspoň dobré číst pro poučení, vidět to z jiné stránky. Taky je jiná věc vychovávat dceru v pubertě a syna. Myslím, že dcera k mámě má v choulostivých otázkách sexu blíž. Celkem si dovedu představit, že svým dcerám, až dospějí do tohoto věku, umožním, aby jejich partneři občas přespali u nás. Budu je mít totiž na očích a nebudu se o ně bát. To ale jejich partnery budu muset znát, ne že by u nás spal po každé někdo jiný. Se synem v sedmnácti to vidím trochu jinak. Zatím nám žádnou svou známost nepředstavil, takže náhodné přespávání nějakých holek, co by kde cestou sebral zatím u nás nehrozí. Prostě to cítím, že je nevyzrálý. Holka v jeho věku je někde trochu jinde.
Předchozí