Milado,
ano, souhlasím v tom, že děti mají právo být vychovávány v rodině a mít kolem sebe v ideálním případě dva milující rodiče. Podle mne není nejdůležitější jestli jsou vlastní, ale jestli jsou MILUJÍCÍ. Pak by neměly žádný význam adopce (protože adoptivní rodiče nikdy nebudou tak vlastní jak bys chtěla... oni dítě nezplodili... ale MILUJÍ je jako by tomu tak bylo). Nevlastní otec, druhý manžel maminky, může dítě milovat stejně jako jeho vlastní otec a starat se o něj může mnohem lépe (samozřejmě tím netvrdím, že je vhodné mít každé 2 roky nového tatínka, ale prostě při nevydařeném prvním manželství nebo ovdovění nevidím nový sňatek matky s mužem který má její děti rád jako problém). No a když není zbytí, tak může dítě vychovat i jeden rodič. Pokud je milující. Nebo si myslíš, že pokud žena zůstane s dítětem sama, měla by se radši zastřelit a dítko dát do dětského domova, aby netrpělo?
Rodina byla kdysi dávno vytvořena k zachování rodu. Ale dávno to není její jedniné poslání. Dnes mají lidé právo volby, výběru jak se chtějí realizovat. Jsou i lidé, kteří se realizují jinak než výchovou dětí. I takovíto lidé mají nárok na to žít se svým partnerem v manželství a nikdo nemá právo jejich rozhodnutí rozebírat. Co lidé kteří jsou neplodní a dítě počít nemohou? Měli by se nechat utratit?
Ano, k sexu rodinu nepotřebujeme. Ale k manželství nepotřebujeme dítě. Pokud to spolu dva lidé myslí vážně, mají právo uzavřít manželský sňatek a vám může být jedno, jestli v tomto sňatku zplodí potomka nebo ne. Je to jejich právo volby. Pouze pokud uzavřeli nějaký speciální sňatek, jako třeba katolický, pak je skutečně jejich povinností "přijmout dítě", protože katolické manželství je instituce k výchově dítěte skutečně definováno (alespoň u nás, nedávno jsem měla možnost si prohlédnout dotazník, který vyplňují soubenci, kteří mají zájem o uzavření sňatku v katolickém kostele. Pokud na otázku "jste ochotni přijmout dítě" odpoví NE, nemusí být oddáni.). Civilní ne.
Je mi líto, že zrovna u Tebe selhala antikoncepce, ale nic na světě není stoprocentní. S tím musí člověk počítat. Účinnost hormonální antikoncepce není dána jen pravidelným užíváním prášků. Může být snížena například některými současně užívanými jinými léky a přípravky.
Jinak já neznám nikoho, kdo by uzavřel manželství jen dočasně. Mám za to, že všichni lidé vstupující do manželství si myslí, že je to nafurt... to pak až realita si s některými lidmi a vztahy pohraje jinak než bylo předpokládáno.
Zájmem dítěte je dle mého mít především spokojenou matku.
Předchozí