1)Naprosto souhlasim, lekar ma byt dobry jako odbornik i jako clovek. Jednou z jeho zakladnich povinnosti je pomahat pacientovi ulevit od bolesti, a ne lustit jestli ma dotycny(a) adekvatni nebo neadekvatni reakci. Doktor Texl selhal jako odbornik i jako clovek a nevim, co na svem miste vlastne dela, kdyz sam neni evidentne psychicky v poradku a protrebuje sve mindraky vybijet na trpicich pacientkych.
2)Sama jsem byla sestra(5 let mezi gymplem a VS) a presto dokazu uznat, ze nektere sestrery se chova k pacientum proste ohavne. Hodne se to zmenilo a v vetsine oboru je jich naproste minimum, ale proc porad zustavaji v gynekologii a v porodnictvi, to tedy skutecne nechapu a uz parkrat jsem se nad tim zamyslela. Neprofesionalni chovani nekterych sestrer k vuci pacientum, mozna dokazu uznat hlavne proto, ze sama mam v tohle ohledu svedomi ciste, pacientu mi bylo vzdy lito a i s temi, kteri byli vyslovene problemovi, jsem dokazala vyjit alepon v mezich bezne zdvorilosti a slusnosti.
3)I kdyz obcas nekomu radim, ze by se mel o svych problemech poradit s psychoterapeutem, rozhodne to neni myslemo tak, ze bych pochybovala o jeho soudnosti, nebo to uzivala jako opis nepekneho mineni o jeho chovani. Je to skutecne mysleno tak, ze i psychiatr muze za nekterych okolnosti pomoct. Ale v tomto pripade nevim, proc by Hanka mela jeste behat po psychiatrech, to co prozivala, i proziva je zcela adekvatni bolestem pri potratu, strachu z toho co se s ni a detatkem deje a otresu z toho, kdyz poznala, ze detatko ztratila. Nevim, v cem by ji mohl psychoterapeut pomoct, a je zbytecne, a urazejici ji neco podobneho psat, jen aby ji nekdo naznacil, ze neni v poradku. Takove tvrzeni je nepravdive, ponizujici a urazive. Bohuzel ji dost dlouho potrva nez dokaze vubec nejakemu lekari trochu verit.
Katko cim vic se nad tim zamyslim, tim vic mi Tva reakce vadi. Takze opakuji: jako byvala sestra a nynejsi pacientka naprosto verim Hance a je mi lito, ze se najde nekdo takovy, kdo ji dokaze napsat neco tak bezcitneho.
Předchozí