Vaclavko, tvuj puvodni nick a ikonka se mi libili, skoda:-).
Jak tak ctu tuhle diskusi, stale mi neda jedna vec: strana prisnych rodicu ma par rozumnych argumentu, ale hodne ztraceji na volbe mocenskych argumentu (moje odpovednosti,moje strecha, moje pravidla), cireho mravokarstvi, a zcela rozumna Miluska na exaltaci a zalibe ve vysokym az presladlym recnictvi. Tohle vse u spoustu pubertaku, obavam se, nemelo by sanci (jedine pokud by byli svym rodicum podobni, jak to casto ovsem byva).
Ale strana, ktera si nazvala liberalni, mi se zda, pred necim zavira oci. Nemusi se rikat rovnou „nesexuj”, ani „zakazuji”, ale jde o opravdu vsestrannym pouceni a o takovem normalnim vedomi, ze otehotnet a i onemocnet lze, a k tomu clovek nemusi byt ani nezodpovedny ani promiskuitni. O tom co vse tehotenstvi v nacti obnasi, nebudu mluvit, a skutecne jsou lidi, kteri jsou zrali na rodicovstvi v 15 a jsou i takovi, kteri by ho neumely prijmout ani v 23. Jde o polozeni takove normalni otazky, jestli ta mlada zena a jeji partner byli by ochotni takovou moznost prijmout.
Chci jen reagovat, na tvoji vetu, ze tvoje dcery nestridaji partnery jako na Orloji. To se nekona ani v Africe, kde AIDS je pandemii. Specifikou Afriky je pouze to, ze partneri se stridaji, a nemusi to byt nejak obzvlast casto, ale stridaji se kvuli odcestovanim jednoho z partneru za praci a tak. Rakovinove viry v Cesku take se nesiri mezi promiskuitnimi lidmi, to bychom urazily zeny s rakovinou delozniho cipku zbytecne a neopravnene, ale statistika je velmi jasna: cim vetsi pocet partneru za zivot, tim vetsi je sance onemocneni. To se proste ma vedet, ze nejde o posvatnostech, panenstvi a „zodpovednosti”, ale proste jde o zdravi a o zivot a obezretnost je rozumna.
Předchozí