| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku O sněhu a slušném vychování

Ale já nemám nic proti sexu před vstupem do manželství:-))). Sama jsem taky byla se svým budoucím mužem u něj v bytě po asi čtyřech měsících známosti, rok a půl před svatbou (a co jsme dělali, to si každý jistě domyslí). Ale moje mamka ho už znala, myslím, že i manželova maminka znala zase mě. Dále - nebylo to TÝDEN po seznámení. Taky jsem byla vychovaná dost konzervativně (a dosud jsem relativně konzervativní, i když ne tolik jako za svobodna), takže u mě by to ani ten kluk s těmi dredy nebyl:o) (ačkoliv dredy nepovažuju za stoprocentní příznak "nevhodnosti" partnera), nicméně si myslím, že se mamka mohla spolehnout, že si nevyberu např. vyloženého alkoholika. Také mi už bylo dvaadvacet, takže už jsem měla víc rozumu než pět let předtím - a sama jsem od první schůzky cítila, že to je férovej kluk, kterej mě nepodrazí, a jak jsem ho časem poznávala víc a víc, bylo mi jasné, že bude i fajn tátou - že když otěhotním, že bude všechno OK a na neplánovaného drobka nezůstanu sama.
Na tom, že si člověk musí být vědom toho, že při nezodpovědném chování může chytnout pohlavní nemoc, a že při jakémkoliv koitálním sexu může selhat antikoncepce a může dojít k otěhotnění, nevidím nic puritánského - prostě je to tak, ať se liberálně založení lidé před těmito fakty snaží zacpat si oči a uši jak chtějí. Jediný názor, u kterého je mi jasné, že je obecně označitelný za řekněme konzervativní, je fakt, že obecně vzato nesouhlasím s potraty - právě proto, že by se lidé měli chovat dostatečně zodpovědně při sexu, aby byli připravení i na eventuální příchod neplánovaného potomka. (Na druhou stranu jsem zásadně PROTI zákazu interrupcí, protože nikdy nikdo nemůže dopředu vědět, jestli se nedostane do tak šílené, obtížné a složité životní situace, ve které se o potomka prostě NEMŮŽE postarat: pak má právo na to zvolit si svobodně variantu z různých možných, kterou sám bude pociťovat jako nejlepší řešení.)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.