Mozna to je dane vychovou, ale me bylo uz na gymplu jasne, ze dokud nebudu mit diplom tzv v kapse - rodina pocka. Moje mamka dodelavala skolu se mnou - narodila jsem se ji ve druhaku na VS, tata maturoval ve ctvrtek a v sobotu se zenil. Detstvi jsem prozila do peti let u babicky, ktera se o mne starala, jelikoz otec i matka studovali.
Nechtela jsem, aby totez museli zazit moje deti. A povedlo se.
Vdavala jsem se sice dva tydny po statnicich, ale uz posledni rok VS jsem pracovala. Deti prisli o dva roky pozdeji.
Velice obdivuji vsechny maminky, ktere si troufnou jit do materstvi s myslenkou, ze pri diteti dostuduji anebo studovat zacnou.
Ja zvladam "pouze" samostudium angictiny + samozrejme doplnovani a studium novych informaci k memu oboru. I tak je toho dost.
Kdyz si vzpomenu, kolik casu jsem straila nad skripty, a ted, ze by to bylo na ukor casu straveneho s detmi - damy, kloubouk dolu.
A asi je to taky hodne o pristupu manzela, ne kazdy je ochotny platit manzelce cestovne na VS vzdalenou treba 100km a k tomu hlidani a z dosavadni materske se to pokryt asi nedalo..
Předchozí