| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Fenomén „kojení“

Nedá mi to a musím také reagovat. Je mi témeř 30, vystudovaná jsem porodní asistentka (školu jsem dodělala před 2 lety) a proškolena o kojení jsem byla velice dobře. Vím, jak je to skvělé a důležité!! Nikdy jsem si nepřipouštěla, že bych nekojila. Během těhotenství mi teklo mléko už asi od 4. měsíce a já se těšila na prcka i kojení.

Malej se hned po porodu na sále přisál, byl to šikulka, všechno šlo podle plánu. Zkrátím to, jako většinu dětí jsme měli problém s novoroz. žloutenkou, ale u nás neodezněla za pár dní, byl pod lampou na svícení a dokonce jsme se i do nemocnice na 4 dny vraceli, aby na něj zase svítili. Ještě v 6ti týdnech neměl svou porodní váhu a byl hodně žlutý. Sledovali naše kojení a i když malej pil málo, tak pil a malinkato přibíral, takže nikdo nic neřešil. Jeden víkend nám bylo doporučeno mléko převařovat, tak jsem odsávala a malej pil z lahve a přibral 120g za víkend. Celý týden jsem se děsně snažila kojit, stále přikládala (u prsa chtěl být pořád) a těšila se do poradny, kolik přibere. Zdál se už být čilejší. A zjistila, že to co přibral za ten víkend, opět zhubl. Nikdo nic nedělal a já se naštvala. Koupila jsem si pořádnou odsávačku a malého začala krmit z flašky. Najednou byl pohodové, spokojené miminko se zájmem o okolí a přibral za týden 540g a okamžitě odžloutl. Bohužel sám prostě z prsa netahal a já odsávala celé tři měsíce s jedním příkrmem denně. Pak mléka ubývalo a teď už není, už jsme úplně na UM. Snažila jsem se mu dát to nejlepší, co to šlo a nebylo to snadné.

Byli jsme v začarovaném kruhu, netahal, protože byl zeslabený žloutenkou a žloutenky se nemohl zbavit, protože netahal a neměl dost mléka. Uznávám kojení, ale někdy prostě není zbytí a je to na té mamině, aby si to rozhodla. Silné řeči typu, že všechny maminky mohou kojit, vedou většinou ty, které buď ještě nerodily nebo zrovna žádné problémy neměly. Takže všem kojícím i nekojícím držím palce a přeji šťastné maminky šťastným dětem!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.