To znám!!!! Prvního syna jsem taky nekojila, ale naštěstí mě do toho nikdo tenkrát před deseti lety ani nenutil, prostě to nešlo tak to nešlo. Nateklá zarudlá prsa a sotva 10ml mléka, bradavky k nezmáčknutí. Zábaly horká voda , studená, kapky na spuštění laktace,tvaroh...nakonec antibiotika a malý na UM. A je zdravý jako buk,Možná marodí i méně než děti o kterých vím že byli kojené. Zato teď u druhého porodu dvojčat....v kolínské nemocnici si prostě vzali do hlavy že kojit budu, přes všechno moje ubezpečování že se vše odehráva jako před deseti lety. Prsa nateklá zarudlá a tvrdá jako kámen. Brečela jsem bolestí a nemohla je unést.... A pořád jen kojte, kojte, kojte...Nebylo co.
Vždycky přišel doktopr zmáčkl mi bolestivě bradavku...vykápla na něj kapka mléka a on řekl:kojte, vždyť mléko máte. Bylo mu jedno že ta kapka je na dlouho jediná která z toho mého prsu vytekla. 10ml za den byl zázrak. Ale ty pohledy sestřiček a výčitky že snad kojit ani nechci...až sem se rozkřičela že néééé žže kojit opravdu nechci. Aby měli děti od samého začátku podrážděnou mámu, to sem fakt nechtěla,krom toho je to u dvojek daleko složitější, ale to je sestrám jedno, ony se totiž vyspí....Nakonec prsa trochu povolila a já 6 týdnů maličko kojila obě děti, ale z větší části byli na UM. Teď jsou už jen na UM a jsou v pohodě a já taky. Někdy je přístup zdravotnického personálu k maminkám opravdu příšerný. Byla jsem ráda že jsem doma a že s mohu starat o miminka po svém.
Předchozí