Albeko-miminko se dá dokrmovat i jinak než jen flaškou.-pokud se chce aspon zkusit kojení.
Malého jsem měla po porodu 2dny v inkubátoru-
to jsem nekojila-prostě mi ho na kojení nedali a asi ho dokrmovali sondou ?nevím vždy jen řekli,že je po jídle-mlíko jsem tím pádem neměla-
pak mi jedna sestra řekla-at si začnu odsávat mléko odsávačkou-a to aspon 10-15minut každé prso-i přesto,že žádné mléko nepoteče.-prý pro stimulaci,aby se mléko natáhlo.
třetí den jsem začala malého kojit-jasný ,že ještě nebylo čím-ale kojila jsem těma pár kapkama-z obou prsu a pak mi ho sestra vždy dokrmila UM a to tak,že mu dala do pusinky malíček a stříkačkou mu tam ,jak sál ,pouštěla mléko(to proto,že to je podobné jako kojení),pak ho dokrmovala samaa místo stříkačky měl hadičku-a mléko tím sál ze skleničky jako brčkem.
takhle to bylo pár dní než jsem měla dost mléka-(kojení z obouch prsů+ dokrmení-pak já 10-15minut odstříkavala odsávačkou každé prso).
asi díky tomu se mi mléko natáhlo-,ale je jasné,že když sestřičky jen prudí a pořádně neporadí-tak maminka se nerozkojí-ale taky vím ,že u některých ani tohle nepomůže.bohužel.
ale jsem zastáncem toho-že když se to nezkusí-tak se nedozvím zda to jde nebo ne-jako se vším.
Předchozí