Naprosto souhlasím s názorem, že některé aktivity laktrační ligy jsou až přehnaně "militantní". Připomínají mi hony na čarodějnice - nekojíš, jsi špatná. Vždyť kojit přece musí všechny!
Také jsem nemohla kojit, přestože mléka jsem měla jako pro mateřskou školku. Měla jsem dopodrobna nastudovanou techniku, jak na to, ale nějak ji zapomněl nastudovat Kubík. Při dodržení všech pravidel a doporučení malý nebyl schopen nic vypít. Po 15 minutách kojení v ordinaci pod dozorem pediatričky se ukázalo, že nevypil ani gram. Každý pokus o kojení jsem obrečela bolestí, malý se vztekal a plakal, protože měl hlad, pouštěl se, usínal a efekt žádný. Nakonec jsem musela všechno MM odsávat do láhve a dávala mu pít z láhve. Vydržela jsem to jen tři měsíce. Několik hodin denně (5-6) mít obě ruce přilepené k odsávačce, je opravdu pakárna na zblbnutí. Zvlášť, když se ještě musíte postarat o mimčo. Kdo nezažil, neuvěří. Pak jsme najeli na UM a ze mě se najednou stala pohodová spokojená maminka a miminko najednou taky bylo pohodovější a spokojenější než dřív. Tak nevím, jestli jsem neměla najet na UM dřív. A byli bychom spokojení a v pohodě oba.
A to do mě i po těch třech měsících někteří rýpali, že jsem si dovolila přestat, že obírám malýho o důležitý zdroj protilátek, atd atd. Já bych to příště udělala zas, ať se jim to líbí nebo ne. Nejdůležitější je MM ze začátku.
Předchozí