Ahoj
První dítě jsem kojila dva roky až do konce dalšího těhotenství. Druhé dítě má teď 19 měsíců a ještě kojím. Vlastně kojím obě, potože sem tam dostane ještě i to starší. Nikdy jsem s kojením neměla žádný problém.
Až na to, že děti byli nespavci. Budili se v noci ho hodině. Jedno do roku a druhé do roku a půl. Prvního půl roku jim moje mlíčko na delší dobu prostě nestačilo a potom už jsem přikrmovala, ale byli tak navyklí na noční krmení, že se s tím nedalo nic dělat. Potom jsem je nechala brečet, pár nocí chovala a utěšovala a nějak se to zlepšilo.
Čekáme další miminko a plánujeme ještě dvě další v 18 měsíčních odstupech (tak bychom si to aspoň přáli, no uvidíme,jak se to podaří). Jsem z toho nespaní už totálně vyčerpaná. Druhé dítě jsem naučila totiž nejak spát bez kojení až nedávno, a to až v průběhu dalšího těhotenství. Pokud budou všechny děti nepavci, tak kojení osmkrát za noc se při třech dalších dětech vyspím tak za šest let.
Přemýšlím proto, že bych další potomky kojila přes den a na noc dala už od narození umělou výživu. To by je snad mohlo naučit spát dřív než se začnou budit automaticky ze zvyku.
Co si o tom myslíte? Máte některá zkušenost s kojením + současně umělá výživa? Díky moc za odpovědi. Díky moc, Jitka
Předchozí