| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak bylo nakonec dobře, že jsem o kojení nic nevěděla

Milá Zlato,
nechci s Vámi polemizovat, ale opravdu nemohu souhlasit s tím, že je dobře, že jste o kojení
nic nevěděla. Nerozumím Vašemu závěru, že kdybyste „to“ věděla, nekojila byste…
Pokud byste totiž o kojení měla informace již před porodem, mohla jste si naopak spoustu starostí ušetřit.
Věděla byste, že ani interval, ani délka kojení se nemají omezovat… může pak dojít k Vámi popisovanému bolestivému nalití prsů. Také může dojít k tomu, že laktace se následně rozjíždí pomalu či s problémy.
Věděla byste, že se jedná o otok a ten lze mírnit studenými obklady mezi kojením. Že je zbytečné prsa v tomto případě trápit jakýmkoliv typem odsávačky.
Věděla byste, že některé děti dudlíček bravurně zvládnou již od porodnice a pro druhé může po jeho podání opravdu dojít k „zmatení“ a miminko pak opravdu má problémy s kojením. Některá miminka se pak pokouší kojit se s málo otevřenou pusinkou a některá se hlásí méně k prsíčku. Jelikož se však nikdy nedá předem zjistit kterého druhu bude právě Vaše miminko, LaLi nedoporučuje dudlíček v šestinedělí.
Věděla byste, že v průběhu šestého týdne může maminka pozorovat u miminka větší nespokojenost při kojení a častějšího dožadování se přiložení. Tomuto období se říká růstový spurt.
Příčinou menšího přibývání může být i nabízení obou prsů během jednoho kojení, kdy miminko vypije více předního mlíčka a nedostává se mu pak místa na tučnější zadní mlíčko. Příliš předního mlíčka z důvodu většího obsahu mléčného cukru navíc přispívá k nadýmání a následného neklidu miminka.
K uvolnění dvorce před kojením lze šetrnou odsávačku samozřejmě použít, pokud je to pro Vás pohodlnější, než ruční odstříkávání, které opravdu trošininku cviku chce a někdo Vám ho nejlépe musí ukázat.

Je mi líto, že Vám laktační poradkyně nepomohla a vyvolala ve Vás navíc tolik negativních emocí, nejen vůči ní, ale i vůči LaLi. Já bych se na Vašem místě možná spíše zlobila na personál porodnice, který se zásadami doporučovanými WHO v žádném případě neřídil.

A Vámi zmiňovaná reklama na náhrady mateřského mléka v některých maminkách skutečně vyvolává pocit, že její vlastní mléko přeci nemůže být lepší a snad ani stejně dobré jako to v krabici s podrobně rozepsaným složením a obsahem jednotlivých prvků. Já osobně si myslím, že například v čekárnách a ordinacích pediatrů nemá reklama na umělé mléko co pohledávat, cítím za tím spíše ohromné farmaceutické lobby. V případě potřeby je to pediatr, kdo by měl moc dobře vědět, které mléko mamince pro to které konkrétní miminko doporučit.

Pod Vaše dvě poslední věty se mohu jen podepsat. Každá maminka je jiná, někdo kojí, někdo nekojí. Každá maminka má právo se i rozhodnout jakým způsobem a čím bude její miminko krmeno. Mateřská láska v prsu nesídlí. A chápu, že někteří propagátoři kojení, mohou být ve svém snažení tak zaslepeni „touhou po kojených dětech“, že jejich práce je pak vskutku spíše kontraproduktivní

Omlouvám se za případné chybky, děti mne tahají za fusekli, ale musela jsem reagovat.
Loučím se s pozdravem a přáním spousty zdravíčka.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.