Milá Limono!
Miluji matky, které se ohánějí tím, že ty macechy, které dávají svému dítěti dudlík, jsou líné krkavčí matky, které chtějí svým nebohým drobečkům zacpat pusinku a dělat si v klidu co se jim zlíbí. Že miminko touží po přítomnosti matky a podobné kecy. Samozřejmě, miminko touží po fyzické přítomnosti matky, cítí se osamělé, chce se pochovat - to všechno je pravda. Jenom si konečně uvědomte, že každé miminko má jinou potřebu sání (což je jeho naprosto přirozená potřeba!!!)
Má dcera je slušný jedlík, byla ke mě přisátá téměř neustále, žádné přesné intervaly mezi kojením, přesná doba přiložení, nic takového. Dávala jsem jí kdykoli chtěla a jak dlouho chtěla. Pokud chtěla být se mnou, nosila jsem jí v šátku, bylo to naprosto spokojené miminko. První 2 měsíce dudlík nechtěla. Pak ale nastala změna - stávalo se velmi často, že chtěla pít, napila se, ale potom jenom dudlala bradavku a spala. Pokud jsem jí vyndala prso z pusy, spustila jekot. Opravdu si myslíte, že používat matku místo dudlíku je správné? Co by na to asi řekly vaše bradavky? Dudlík jsem jí musela vnutit - a rázem byl klid. Ona prostě neustále potřebovala dudlat - a když by neměla dudlík, dudlala by prso. Žádné problémy s přisátím nikdy neměla, dudlík jí rozhodně neublížil, její hlad by neutišil, nebyla hloupá, aby se jím nechala uchlácholit, když měla hlad. Jen jí pomáhal uklidnit se a být spokojeným miminkem.
Zkuste někdy připustit, že každé dítě je jiné!!!!!!!!!!!!!!!!!
Samozřejmě asi není správné používat dudlík u dítěte, které je třeba nedonošené, spavé, má problémy s přisátím... souhlasím. Může ho splést. Ale není to tak vždy!!!
S názorem autorky článku na kojení souhlasím i nesouhlasím. Myslím si, že je zbytečné důkladně studovat všechnu literaturu o kojení, když nemáte možnost to vyzkoušet, kojení si nelze představit. Ale je dobré vědět základní zásady, abyste se nenechali splést chytrými tetičkami a babičkami, které nikdy nekojily. A hlavně je třeba vždy používat selský rozum...
To především - ať se to týká kojení nebo dudlíků...
Předchozí