I já jsem kojila tři roky a vůbec toho nelituji,dcerka je až neuvěřitelně zdravé dítě.V porodnici a první tři měsíce jsem musela mléko i mezi kojeními odstříkávat,v podprsence jsem nenosila laktační vložky(ty vůbec nestačily)ale pleny a pod prostěradlem jsem měla inkontinenční podložku,aby mi mléko neprosakovalo do matrace.A v žádném případě nebylo mé děťátko málo hladové,prostě obrovská nadprodukce.Nakonec jsem kojila ještě kamarádčina syna,protože ta mělamléka naopak málo.Nejhorších reakcí jsem se dočkala ze strany své tchýně,která mi už po půlroce kojení sdělila,že další kojení už je nejen zbytečné,ale i úchylné!!!Co k tomu dodat?Nenechte si mluvit ani do délky kojení,ani do frekvence.Kojením dítě rozmazlit nejde,stejně jako z něj neuděláme otrlého necitu,pokud mu nedáme ani kapičku.Když to nejde takto nejde.A vzkaz pro sestřičky v nemocnici-pří příštím porodu už nebudu tak vykulená,takže vám ten "kojící chvat"na svých prsech oplatím a to se těšte,protože to je horší než porod!(mám na mysli ono seštípnutí bradavky,jestli to poteče-ta sestra měla centimetrové nehty-s oprýskaným lakem-a já se bolestí málem počůrala)
Předchozí