Ahoj, ráda bych Ti napsala svoji dosavadní zkušenost.Protože moje dcerka je taky taková potvůrka, která do šesti měsíců usínala pouze u prsu. Kojení 5x i víc v noci bylo taky dost vyčerpávající. Začala jsem tedy shánět rady od zkušenějších kamarádek a z netových diskusí. Jako první krok přes den jsem začala dělat to, že jsem ji začala kojit v době, kdy jsem věděla, že se jí ještě nechce spinkat. Tak se nakojila a neusnula. Samozřejmě po určité době (cca po hodině) začala být unavená a zívat. Tak jsem ji zabalila do zavinovačky (chápu teď váš šok, ale do té doby krom uspávání u prsu dokonce neusnula jinak než v zavinovačce) a chvilku houpala v náruči. Když vypadala, že začíná zavírat očka, dala jsem ji do postýlky. Přehodila přes očička plenku a miláček usnul. Postupně jsem zkracovala dobu uhoupávání v ruce, až jsem přestala úplně. Nyní už nedávám ani zavinovačku, položím prostě do postýlky, přikreju dekou a přehodím plenku - tu používáme stále. A brouček už krásně usíná přes den bez pláče a bez uspání u prsu. Jen noce ještě nemáme vychytané. Ačkoli už krmím tak 2x za noc. Opět jsem začala postupně. Nejdřív vynecháváním kojení. Jednou se tedy vzbudila, a snažila jsem se ji uspat (ale pozor nebrat do náruče, jen hladit např. po tvářičce, nebo chytit za ručičku - na každého ale zabere něco jiného, chce to zkoušet) a při dalším probuzení jsem ji nakojila. A ona se přestala budit tak často. Přesto že mi ještě nyní nespinká celou noc a někdy se vzbudí jen 2x, jindy třeba víckrát, oproti prvnímu půlroku je to pro mě paráda. A doufám, že časem to vychytáme ještě líp.
Doufám, že jsem alespoň troškou pomohla. Pa a držím palce.
Předchozí