V článku mě zarazila věta, že "každá fena má to štěstí, že může "rodit doma".
To ale rozhodně není pravda, např. feny anglického buldoka rodí takřka vždy císařským řezem. A mohu Vás ujistit, že doma to není. Doma by to pro ni naopak rozhodně žádným štěstím nebylo a pravděpodobně by šlo o její chvilky poslední.
Mimochodem i naše fena (naprosto zdravá a ve skvělé kondici) rodila na klinice a to dokonce plánovaným císařským řezem (nečekalo se ani na začátek porodu - štěňata byla jen 2 a podle ultrazvuku absolutně přirozeně neporoditelná, lékař to potvrdil i po přeměření štěňátek po porodu). A vše proběhlo v naprostém pořádku. Evidentně nedošlo k žádnému traumatu ani u feny ani u štěňat. Nechali-li bychom vše na přírodě přišli bychom o fenu i štěňata.
Promiňte mi příspěvek, který k problematice evidentně nepatří. Prostě se mi nelíbila ta nepravdivá argumentace.
P.S. Sama mám za sebou dva porody a musím říci, že k naší fence se lékaři chovali podstatně "lidštěji" než ke mně.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.