Milado,
ty jsi alergolog nebo pediatr? Já lékař nejsem, ale s alergií a přecitlivělostí na některé potraviny žiju od svých 18 let, kdy mi propukla.
Pocit pálení bez otoků není nijak šílená reakce. Stalo se mi to jen v jeden den, jinak jsem to zkusila ještě víckrát a pak už žádná reakce nebyla. Niže napsaný příspěvek od Lídy jako bych psala já - taky mi nic není po jahodách, můžu citrusy bez omezení. Ale ty právě silně alergizující bývají - proto je Sofče dávat zatím nebudu. Hrušku dostala párkrát kvůli tomu, že od zavedení příkrmů bojuje se zácpou (i přes panenský olivový olej a půl kapsle lactobacila, které standardně přidávám do zeleniny k obědu).
Kdybych měla ze všech druhů ovoce, které se dětem do prvního roku podávají, vybrat ty, na které jsem nikdy reakci neměla, mohla by Sofulka jen banán. A se zeleninou bych taky pohořela.
Alergie se naštěstí hned neprojevují anafylaktickým šokem, u dětí bývá jako první známka nesnášenlivosti vyrážka. Tu naštěstí nikdy po jídle neměla (jen při změně kosmetiky).
Při zavádění příkrmů se člověk navíc všude dočte, že reakce může být jen dočasná, že potravinu stačí na čas vynechat a pak znovu zkusit podat - tohle bych neudělala, už bych ji vynechala - právě proto, že já alergik jsem.
Je to těžké, opravdu přemýšlím, kdy a co malé dát, ale jen na MM ji nechat nemůžu.
Předchozí