Plně s Tebou souhlasím, také jsem kojila obě děti do půl roku a potom pomalu zaváděla příkrmy. Párky, brambůrky a podobné u nás také nepřichází v úvahu. U obou dětí jde vývoj plus minus podobně, takže se žádné odchylky od předpokládaného a doporučeného scénáře nedějí. Jen ten nočník mě u Tebe trochu zaráží. Vždyť dávat a zvykat dítě chodit na nočník není žádná ostuda. Starší holčička byla v 17 měsících bez plen přes den a od 19 už je nemá vůbec. A to mi nepřijde nijak brzy. A tu mladší začínám již také pomalu seznamovat s nočníkem. Možná by bylo na čase ten nočník pořídit, jestli nechceš dopadnou tak, že budeš dávat dítěti pleny ještě do školy. A co se týče chování personálu v porodnici, je hrozný, ale bohužel nikoliv ojedinělý. Každopádně ale máš dnes právo se na porodnici informovat předem. Dokonce často dělají i prohlídky, kde Tě seznámí s chodem porodnice. A Ty si ji pak můžeš vybrat nebo odmítnout. Také jsem chtěla rodit u Apolináře, ale nakonec jsem si to dva týdny před porodem rozmyslela, protože se mi nelíbil přístup doktora, který mě vyšetřoval. Neříkám, že by byli všichni špatný, ale jeho chování nebylo profesionální a tím mě odradil a tak jsem raději rodila jinde. A rozhodně toho nelituji.
Zdena
Předchozí