Milá Sylvo,
tak trochu ti musím oponovat. Ne vše co je přirozené, musí být nutně správné. Myslím si, že v roli "přirozenosti" hraje nyní velkou roli móda. Nebo si myslíš, že třeba porody do vody jsou přirozené? Já nikoliv, protože který národ rodí do vody? Nevím, jestli je nějaký tak mě prosím pouč. Jediné co ještě uznávám za přirozený porod je ten, aby rodička dělala to co jí samotné dělá dobře. Třeba to neformuluji dost dobře, tak příklad: rodit v podřepu /jako to dělaly třeba indiánky/, používat míče a jiné pomůcky. Ale v porodnici. Tak, aby byla pomoc v případě nějakých problémů nablízku. Možná budeš argumentovat RZS. Ale to není moc dobrý argument v dnešní době, kdy umírají lidé, kvůli dlouhé dojezdové době, kvůli nedostatku vozů a lékařů. /tohle vše říkali lékaři záchranky v pořadu, kde kritizovali jednotlivé případy, kdy zemřel pacient/
Na druhou stranu máš pravdu v tom, že nástřih hráze provádějí lékaři někdy úplně zbytečně. A co se týče klystýru ve spoustě nemocnic si můžeš vybrat a dost doktorů respektuje přání.
Sama mám čtyři děti. U dvou jsem měla naprosto bezproblémový porod a u dvou došlo k nepředvídatelným komplikacím. Díky tomu, že jsem byla v porodnici, zachránili v prvním případě mou dceru a v případě druhém mě. Rodit doma, vykrvácela bych. A to jsem před tím měla dva porody s naprosto normálním průběhem.
Podle mého by maminky neměly hazardovat se životem svým a svého dítěte. A je na porodnicích, aby vytvořily domácí prostředí pro budoucí maminky. Není to jen ve vybavení, ale i v přístupu personálu.
Možná jsem to napsala trochu zmateně, tak se omlouvám. A neberte to prosím jako útok proti sobě.
Všem maminkám přeji krásné a zdravé děti.
Předchozí