Mluvila jsem s jednou por. bábou,jak to s porodem doma je.Tak prí to žádná žena nedělala kvůli trendům módy,ale z hlibokého přesvědčení,že tak je to pro ně nejlepší.Maminky se velmi intenzivně seznamovaly s možnostmi komplikací a jak se řeší.Maminy se připravovaly fyzicky i psychicky,včetně pdpory manžela.A spousta žen nakonec ještě cukla a odjela do porodnice. A hodně prí tak doma rodily ženy ,co jsou povoláním porodní as.
Do těchto porodů jde ta žena ,která ví,že se miminku po celou dobu těhotenství daří dobře a že i žena nemá problémy,které by mohly ovlivnit porod.Nevím,jestli většina z vás má informace z médií a kamarádek.Nejsem por. asistentka,ale má činnost navazuje pak na tu porodní.Takže mám informace od soukromích asistentek.A nevím,jestli celá diskuze se ubírá dobrým směrem.Opravdu politici jednají jen o porodech doma ,nebo je to o zachování terénních porodních bab,co chodí navštívit ženu před porodem,připravit ji a po porodu zkontrolovat ženu doma,její možné rány,kojení a pak i mimčo?Možná to špatně chápu,tak mě někdo opravte.
Předchozí