Vše co jsem napsala proti nebylo z mé zkušenosti, ale vyposlechnuto a vyčteno od lékařů. Je fakt, že někteří s těmito porody souhlasili i jen proto, že to mělo uklidňující vliv na maminku.
Co a jak to si musí každá mamča zařídit podle svého.
Ještě k porodům doma. Vám to opravdu nepřipadá rizikové? Jak už jsem řekla, mám čtyři děti a všechny jsem odrodila v porodnici. Vůbec se mi tam nelíbilo, zvlášť před 13 lety na Bulovce, kde mi aplikovali epidurál /sice se ptali, ale první porod, 19 let, to bych jim odsouhlasila i třetí světovou./ Hekárna děs běs. Záchod a sprcha pozvracená. Porod byl ok. Druhý porod před 11 lety byl už v Motole. Rychlovka, jen se dostat na tu kozu bez pomoci... Nějak to nešlo. Třetí porod opět Motol před devíti lety - průšvih, malé začalo blbnout srdíčko následoval císař. Poslední porod před 7m. Motol potřetí. Pěkné pokoje, sympatický i ochotný personál. Na pokoji k dispozici míče. Dál už nevím, protože začal pro mě fofr. Porodní bolesti začaly a já naštěstí měla od rána u sebe poprvé manžela. Prochodil tam se mnou celé pracovní dopoledne. Dodnes tam musí mít na chodbě prošoupané lino. Nikdo se nezlobil, že couráme po oddělení. V poledne monitor a při něm mě začalo být zle a dost jsem krvácela a tak fofr a jelo se na sál. Projevily se dosud nám neznámé, mě však vrozené trombofilní mutace. Kde byly u předešlých těhotenstvích?? Následovala revize dělohy a pak už jen odpočinek na sále a pak pokoji. Co z toho? Jen to, že rodit doma je podle mého riziko. Dva porody v pohodě, klídku a pak.. Nechci si představit co by bylo, kdybych rodila doma.
Předchozí