Ahoj, pro tehule zvazujici porod do vody: take jsem rodila do vody, porod byl bajecny, hrozne se tesim na dalsi. Posledne tydny pred porodem jsem hodne casu travila ve vane, takze mi to prislo jako skvely napad. Porod trval 4 hodky (byla jsem prvorodicka), z toho 2 jsme s manzelem jeste resili globalni problemy lidstva ;-), vodu jsem mela tak teplou jak jsem chtela (tj. na zacatku hodne, na konci mi byla uz hodne tepla...). Karolinka se narodila jako uplne spokojene mimco, vubec nebrecela, k me radosti vse probehlo bez nastrihu (myslim, ze ani velkou sanci zdravotni personal nemel ;-) Ve vane jsem se rozhodne nenudila ;-) bylo mi tam strasne dobre a odmitala jsem vylizt ven, jak plyne z ruznych predeslych clanku a prispevku o porodnicich, citila jsem se tam nesmirne bezpecne pred zdravotnim personalem ;-)))
Asi jedine, co bych priste zvazila, je samotne tlaceni - chvili ? mi to neslo, protoze ta poloha ve vane neni uplne idealni (hodne velky zaklon a voda v te poloze tlaceni neumoznuje) - moje PA a doktor (kteri nakonec u porodu bohuzel nebyli) nezavisle na sobe tvrdili, ze pokud tlaceni dela problem, je dobry napad prejit na klasickou kozu...
Předchozí